Amestec de faina fara gluten ptr clatite, cu indulcitor Szafi Reform 500g
Cu ajutorul amestecului de făină pentru clătite putem face cu ușurință clătite subțiri cu gust asemănător clătitelor tradiționale.
Dintr-un pachet de amestec de făină (500g) ies cca. 33 de clătite.
Ingrediente: amidon de tapioca, îndulcitor cu gust de vanilie (eritrit, aromă naturală de vanilie), făină de cocos, făină de fibre de bambus, făină de psyllium husk, stabilizator de aciditate(acid citric)
Valori nutritive medii în 100g produs: o clătită (40g)*:
Energie 253kcal/1065kJ 85kcal/355kJ
Lipide: 2,8g 4,4g
din care saturați 2,1g 1g
Carbohidrati 73,2g 10,2g
din care zaharuri: 1,9g 0,4g
din care polioli: 26,0g 3,9g
Fibre: 13,2g 2,0g
Proteine: 3,1g 3,1g
sare: 0,04g 0,018g
*conform rețetei recomandate mai jos
Din energia din 100g a amestecului de făină 104kJ/26kcal provin din fibrele alimentare.
Din carbohidrații din 100g de amestec 26g este eritrit. Acest poliol are 0 kcal și 0 carbohidrați absorbabili.
Din cantitatea de carbohidrați ai unei clatite 3,9g este eritrit. Acest poliol are 0 kcal și 0 carbohidrați absorbabili.
Nu conține adaos de zaharuri. Conține zaharuri sub forma lor naturală.
Produsul poate contine urme de susan, mustar, telina, nuci, sulfati, lupin!
Rețetă clătite
Ingrediente (pentru 5 clătite)
Amestec de făină pentru clătite: 75g, un vârf de cuțit de sare, ulei de cocos: 8g, 2 ouă M, apă la temperatura camerei: 170g
Preparare:
Se amestecă cu telul apa, ouăle, sarea și uleiul de cocos după care adăugăm treptat și amestecul de făină și-l amestecăm cu mișcări scurte și rapide. Se lasă să stea 15 minute după care le prăjim în tigaia încinsă la foc mediu și unsă cu ulei. (se întorc clătitele când marginile încep să devină maronii)
Produs în intreprindere garantat neprelucrătoare de produse cu gluten!
Consumul excesiv poate avea effect laxativ.
A se păstra în loc uscat și răcoros