Rețetă de prăjitură fragedă cu mere
Ingrediente:
- 450 g făină fină
- 2 ouă
- 150 g zahăr pudră (indulcitor)
- 2 linguri de cremă de cocos
- 1 pachet praf de copt
- 200 g unt sau margarina vegetală
- 1,5 kg mere
Mod de preparare:
-
Prepararea aluatului:
- Amestecăm ingredientele pentru aluat- faina , ouă, 100g de zahăr, cremă de cocos , praf de copt , untul
- Lăsați aluatul la odihnă într-un loc răcoros (de exemplu, în frigider pentru 30 de minute).
-
Prepararea umpluturii:
- Între timp, scoateți cotoarele merelor, curățați-le și radeți-le pe o răzătoare cu găuri mari. Punem cele 50g de zahăr, lăsăm aproximativ 10minute. Stoarceți ușor sucul din mere.
-
Asamblarea prăjiturii:
- Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină, în două foi de dimensiunea unei tăvi medii.
- Puneți prima foaie de aluat în tava unsă și presărată cu făină, înțepați-o cu o furculiță .
- Adăugați umplutura de mere și acoperiți cu a doua foaie de aluat. Înțepați și această foaie cu o furculiță.
-
Coacerea:
- Preîncălziți cuptorul la 200°C și coaceți prăjitura timp de aproximativ 45 de minute, până devine aurie.
-
Finalizarea:
- După ce prăjitura s-a răcit puțin, tăiați-o în felii și presărați deasupra zahăr pudră.
Poftă bună!
Detalii coacere:
- Temperatura de coacere: 200°C
- Modul de coacere: încălzire sus-jos
- Timp de coacere: 35 de minute
V-a plăcut această rețetă? Suntem curioși să aflăm părerea voastră!