Amestec de făină pentru pâine de casă fără gluten, lapte, ouă, drojdie, soia, , porumb, cartofi, orez, , sărac în grasimi, ce rămâne proaspătă mai multe zile.
La produsele noastre nu folosim produse de origine animală, din acest motiv aparține garantat familiei de produse Szafi Free vegan.
Încercați și restul produselor noastre Szafi Free (clătite, pișcot, găluște)
Ingrediente: făină de mei,făină de hrișcă , amidon de tapioca, amestec de fibre(făină de psyllium husk, făină de fibre de bambus), agent de afânare: (carbonați de sodiu, bicarbonat de sodiu), stabilizator de aciditate: acid citric.
Valori nutritive medii în 100g amestec făină: 100g pâine coaptă*:
Energie 338kcal/1426kJ 186kcal/786kJ
Lipide: 2,4g 1,5g
din care saturați 0,4g 0,2g
Carbohidrati 63,9g 34,9g
din care zaharuri: 0,3g 0,3g
Fibre: 14,2g 7,7g
Proteine: 8,1g 4,4g
sare: 0,0g 0,8g
(1) nu conține adaos de zahăr. Conține zaharuri sub forma lor naturală.
Valorile au caracter informati
Produsul poate contine urme de susan, mustar,telina, nuci, sulfati lupin!
Rețetă pâine de casă aromată cu coaja crocantă (VEGAN)
Ingrediente (pentru 1 pâine de cca 500g)
Amestec de făină pentru pâine Szafi Free 270g, 4g de sare himalaya (cantitatea poate fi diferită în funcție de gust și tipul sării). 40g de zeamă proaspăt stoarsă de lămâie. 300g apă călâie.
Preparare:
Se dizolvă sarea, zeama de lămâie , după care adăugăm amestecul de făină și se frământă cca 2 minute. Se lasă să stea 5 minute după care se frământă din nou pe o suprafață presărată cu cca 5g de amestec de făină în așa fel ca suprafața aluatului să rămână făinoasă. Se unge partea de sus al aluatului cu 1g de ulei de cocos.
Se coace în cuptor preîncălzit la 200°C timp de 65 minute. Se lasă să se răcească pe un grătar. Se feliază numai după răcire.
Observație: Când se scoate de la cuptor, coaja pâinii pare să fie foarte tare, dar în câteva minute se înmoaie și rămâne ușor crocantă.
Din aluatul de mai sus se pot face 8 chifle sau cornuri, astfel timpul de coacere scade la 40 minute.
După coacere poate fi congelat, după dezghețare se înmoaie din nou.