Premium Natura Mix de Făină pentru Pâine Low-Carb , fără gluten
Ingrediente:
fibre de bambus, tărațe de psyllium,făină de arorut ,făină de orez brun ,făină de năut ,bicarbonat de sodium ,celuloză ,acid citric
Instrucțiuni:
250 g mix de făină ,520 g apă ,
40 g ulei de măsline extra virgin ,
6 g sare
(opțional: 5 g drojdie uscată)
Pentru a pregăti pâinea fără gluten, vegană și cu conținut scăzut de carbohidrați, punem ingredientele într-un bol de amestecat și le amestecăm cu un mixer timp de 3-4 minute. După 15 minute de odihnă, formăm un singur pâine cu lungimea de aproximativ 25 cm. Dacă nu adăugăm drojdie, putem să o coacem imediat. Cu drojdie, lăsăm aluatul să crească timp de 30 de minute și apoi o coacem.
Înainte de a o coace, ungem pâinea cu ulei subțire și facem câteva tăieturi. Coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius cu ventilație timp de aproximativ 50-55 de minute. Este recomandat să folosiți o tavă de silicon pentru a evita lipirea. Vom obține o pâine moale și proaspătă pentru câteva zile, cu un conținut foarte scăzut de carbohidrați.
Se păstrează într-un loc uscat și răcoros, închis ermetic.
Poftă bună la pâine low-carb!