Atât pectina de măr, cât și inulina sunt prebiotice rezistente la enzimele digestive, ajungând astfel neschimbate în colon, unde stimulează creșterea bacteriilor benefice în flora intestinală și în același timp inhibă aderența bacteriilor dăunătoare în intestin.
Concentratul conține două tipuri de prebiotice naturale:
În ultimii câțiva ani, termenul „aliment funcțional” a devenit obișnuit în știința nutriției.
Alimentele funcționale sunt alimente care, atunci când sunt ingerate, au un efect pozitiv asupra sănătății umane și reduc riscul de a dezvolta anumite boli.
Cu inulină pectină de mere – într-un aliment funcțional – am „amestecat” două ingrediente alimentare. Ambele sunt condiții importante pentru „sănătatea intestinală”. Sănătatea intestinală este determinată de starea mucoasei intestinale și de natura bacteriilor care trăiesc în intestin, care creează homeostazie, o stare armonioasă care afectează întregul organism, sau perturbă acest echilibru și provoacă boli.
Consumul produsului nu înlocuiește o dietă mixtă și echilibrată și un stil de viață sănătos!